Ιστορίες της κουζίνας | Καλαμάρια γεμιστά με λαχανικά
Για 4 άτομα
Υλικά
4 καλαμάρια φρέσκα μεγάλα
50 ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κούπα μανιτάρια
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γρ. κατίκι Δομοκού
70 ml σος σόγιας
3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμάρια αφαιρώντας το κεφάλι με τα εντόσθια και το κόκαλο, καθαρίζοντας καλά το εσωτερικό της κοιλιάς. Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το καρότο, τα μανιτάρια και προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το τυρί στο τέλος. Γεμίζουμε τα καλαμάρια με την γέμιση και τα τοποθετούμε σε ταψί και περιχύνουμε με 70 ml σος σόγιας και 3 κουταλιές σούπας μουστάρδα. Ψήνουμε και σερβίρουμε αφού κρυώσουν.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (¼ συνταγής):
Μερίδα: ¼ συνταγής
Θερμίδες: 323 kcal
Πρωτεΐνη: 36 γρ.
Υδατάνθρακες: 8 γρ.
Λίπος: 17,4 γρ.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media