29Δεκ

Ιστορίες της κουζίνας | Μυδοπίλαφο

Υλικά

1 κιλό μύδια με το όστρακο
300 γρ. ρύζι
1-2 γρ. σαφράν
200 ml. λευκό κρασί
½ ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο
1 ντομάτα μεγάλη ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ξερό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μύδια.
Έπειτα, σοτάρουμε τα μύδια με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σβήνουμε με το κρασί. Πετάμε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει τα κελύφη τους.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι, τη ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά.
Συμπληρώνουμε με νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει, ώσπου να σωθεί το νερό και να βράσει το ρύζι.
Σερβίρουμε το μυδοπίλαφο αμέσως, ζεστό.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]