29Δεκ

Ιστορίες της κουζίνας | Σορμπέ γιαουρτιού με αμαρέτο

Για 1 ½ κιλό σορμπέ

Υλικά

700 ml. νερό
550 γρ. μαύρη ζάχαρη
650 γρ. γιαούρτι στραγγιστό light
150 γρ. μασκαρπόνε
50 ml. amaretto

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε ένα σιρόπι με νερό και ζάχαρη και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  2. Χτυπάτε το γιαούρτι με το μασκαρπόνε και το amaretto μέχρι να γίνει μους.
  3. Ρίχνουμε σιγά σιγά το κρύο σιρόπι μέχρι να ενσωματωθεί.
  4. Βάζουμε το μείγμα σε ανοξείδωτη μπασίνα και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
  5. Ανακατεύουμε κάθε ώρα για 4-5 ώρες.
  6. Σερβίρουμε μετά από 12 ώρες.
  7. Στολίζουμε με φύλλα φρέσκου δυόσμου.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]