Ιστορίες της κουζίνας | Σορμπέ γιαουρτιού με αμαρέτο
Για 1 ½ κιλό σορμπέ
Υλικά
700 ml. νερό
550 γρ. μαύρη ζάχαρη
650 γρ. γιαούρτι στραγγιστό light
150 γρ. μασκαρπόνε
50 ml. amaretto
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε ένα σιρόπι με νερό και ζάχαρη και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Χτυπάτε το γιαούρτι με το μασκαρπόνε και το amaretto μέχρι να γίνει μους.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το κρύο σιρόπι μέχρι να ενσωματωθεί.
- Βάζουμε το μείγμα σε ανοξείδωτη μπασίνα και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
- Ανακατεύουμε κάθε ώρα για 4-5 ώρες.
- Σερβίρουμε μετά από 12 ώρες.
- Στολίζουμε με φύλλα φρέσκου δυόσμου.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media