Ιστορίες της κουζίνας | Πίτσα με μανιτάρια και φασκόμηλο
Υλικά για 2 πίτσες ατομικές
300gr σκληρό αλεύρι λευκό
1 κ.γ. μαγιά
400gr μανιτάρια, διάφορα
12 φύλλα φασκόμηλου
250gr ανθότυρο σε κυβάκια
75gr παρμεζάνα τριμμένη
ελαιόλαδο, αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τη μαγιά, μία καλή πρέζα αλάτι και 200ml νερό και χτυπάτε τα υλικά σε μίξερ. Τη βάζετε σε μπολ, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και την αφήνετε σε ζεστό μέρος για να διπλασιαστεί σε όγκο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200o C στον αέρα.
Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο μέρη, ζυμώνετε ελαφρά και πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγετε κάθε ζυμάρι σε μία μεγάλη, στρογγυλή, λεπτή ζύμη για πίτσα. Βάζετε κάθε ζύμη σε λαδωμένο ταψί, πασπαλίζετε με το ανθότυρο και στην συνέχεια με την παρμεζάνα.
Σοτάρετε ελαφρά τα μανιτάρια σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να αρχίσουν να ψήνονται. Βουτάτε τα φυλλαράκια του φασκόμηλου στο λάδι και τα απλώνετε πάνω από τις πίτσες. Τις ψήνετε για 10′-12′ λεπτά μέχρι η ζύμη να φουσκώσει και να γίνει τραγανή και η γέμιση να ψηθεί ομοιόμορφα.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media