27Δεκ

Ιστορίες της κουζίνας | Μπακαλιάρος λεμονάτος

Για 4 άτομα

Υλικά

1 κιλό μπακαλιάρο
Χυμό από 3-4 λεμόνια
2 ποτήρια ελαιόλαδο
Λίγο άνηθο
Λίγο κρεμμυδάκι φρέσκο
Ρίγανη
Λίγο αλάτι
200 γρ. λευκό κρασί
Λίγο κορν φλάουρ

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τον μπακαλιάρο και τον φιλετάρουμε.
  2. Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού.
  4. Ρίχνουμε τον άνηθο και το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα.
  5. Προσθέτουμε αλάτι και ρίγανη.
  6. Αφού πάρουν μια βράση, δένουμε με λίγο κόρν φλάουρ.
  7. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]