21Δεκ

Ιστορίες της κουζίνας | Ριζότο με αρακά και δυόσμο

Για 6 άτοµα 

Υλικά

3 φλιτζ. καστανό ρύζι
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
400 ml λευκό κρασί
1 φλιτζ. αρακά
xυµό και ξύσµα από ½ λεµόνι
1 λίτρο ζωµό από λαχανικά ή κοτόπουλο
1 κουτ. σούπας ψιλοκοµµένο φρέσκο δυόσμο
1 φλιτζ. παρµεζάνα ή κεφαλοτύρι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ και µεγάλο τηγάνι ρίχνετε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το κρεµµύδι και το σκόρδο ψιλοκοµµένα. Ανακατεύετε απαλά για 2-3 λεπτά και αµέσως βάζετε το ρύζι, το οποίο αφήνετε να «χρυσίσει».
Σβήνετε µε ελάχιστο λευκό κρασί, ανακατεύετε και αρχίζετε σιγά-σιγά και ενώ συνεχίζετε το ανακάτεµα να προσθέτετε το ζωµό. Κάθε φορά που βλέπετε το ρύζι να στεγνώνει προσθέτετε λίγο ζωµό εναλλάξ µε κρασί.
Όταν το ρύζι αρχίσει να φουσκώνει και να µαλακώνει (σε περίπου 18-20 λεπτά), προσθέτετε τον αρακά, το χυµό και το ξύσµα του λεµονιού, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύετε, προσθέτετε µία κουταλιά ελαιόλαδο, 3-4 κουταλιές της σούπας ζωµό και τον ψιλοκοµµένο δυόσµο και σερβίρετε το ριζότο αχνιστό µε την τριµµένη παρµεζάνα ή το κεφαλοτύρι.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]