Ιστορίες της κουζίνας | Πράσινη σαλάτα με γιαούρτι
Υλικά
2 φινόκιο
1 αγγούρι
2 κολοκυθάκια
1 iceberg
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ρίζα λόλα ρόσσα
2 κουταλιές του γλυκού σουσάμι
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (με χαμηλά λιπαρά)
Χυμό λεμονιού
Χυμό πορτοκαλιού
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά. Κόβουμε το φινόκιο, το αγγούρι σε λεπτές φέτες και τρίβουμε τα κολοκυθάκια. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, κόβουμε το iceberg και τη λόλα ρόσα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα και τους χυμούς του πορτοκαλιού και λεμονιού.
Ροδίζουμε το σουσάμι σε ένα τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά.
Για να σερβίρουμε αναμειγνύουμε όλα μαζί τα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε το σουσάμι.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media