Ιστορίες της κουζίνας | Τζιαπάτα ala Genovese
Υλικά
1 τζιαπάτα μαύρη
2 κουτ. γλυκού πολτό ντομάτας
Τυρί mozzarella
100 γρ. καπνιστή γαλοπούλα (ψιλοκομμένη)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ρίγανη
2 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού σάλτσα πέστο
Εκτέλεση
Κόψτε κατά μήκος την τζιαπάτα και αφαιρέστε λίγη από την ψίχα. Αλείψτε το ψωμάκι με το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια αλείψτε με τον τοματοπολτό και στις δύο πλευρές του εσωτερικού του. Ρίξτε αλάτι πιπέρι στον πολτό και προσθέστε τη mozzarella, τη γαλοπούλα και τη σάλτσα πέστο. Ρίχνετε τη ρίγανη για το τελείωμα, κλείνετε τη φρατζόλα πιέζοντας την ελαφρά, την τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο. Ψήνετε για περίπου 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C. Για το σερβίρισμα, κόβετε σε φέτες, και απολαμβάνετε το μεσημεριανό σας lunch break!
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media