Ιστορίες της κουζίνας | Ρολό Γαλοπούλας
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 80-85 λεπτά
Για 8 μερίδες
Υλικά
1 κούπα ψίχα από ψωμί
½ κούπας άπαχο αποβουτυρωμένο γάλα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Το μίσχο από 2 σέλινα
500 γρ. άπαχη γαλοπούλα (το ψαχνό μέρος)
½ κούπα παρμεζάνα
½ κούπα πουρέ καρότου
¼ κούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1/8 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κούπα ντοματοχυμό
4 φέτες καπνιστή γαλοπούλα (σε λωρίδες)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180o C.
- Ψεκάζετε με σπρέι λαδιού μια ορθογώνια φόρμα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ μουσκέψτε το ψωμί μέσα στο γάλα.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και ανάψτε το σε μέτρια έως δυνατή φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας το περιοδικά για 7-10 λεπτά.
- Προσθέστε το ψιλοκομμένο σέλινο και αφήστε για 3-4 λεπτά επιπλέον. Ρίξτε το μίγμα μέσα στο μπολ με το ψωμί και το γάλα.
- Επίσης, ρίξτε τη γαλοπούλα, την παρμεζάνα, τον πουρέ καρότου, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Βάλτε το μίγμα στη φόρμα και απλώστε το καλά. Απλώστε τις φέτες της γαλοπούλας από πάνω. Ψήστε έως ότου το ρολό πάρει ένα καλό χρώμα για περίπου 45-50 λεπτά.
- Κόβετε το ρολό σε φέτες και σερβίρετε συνοδεία λαχανικών.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media