10Δεκ

Ιστορίες της κουζίνας | Ρολό Γαλοπούλας

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 80-85 λεπτά

Για 8 μερίδες

Υλικά

1 κούπα ψίχα από ψωμί
½ κούπας άπαχο αποβουτυρωμένο γάλα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Το μίσχο από 2 σέλινα
500 γρ. άπαχη γαλοπούλα (το ψαχνό μέρος)
½ κούπα παρμεζάνα
½ κούπα πουρέ καρότου
¼ κούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1/8 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κούπα ντοματοχυμό
4 φέτες καπνιστή γαλοπούλα (σε λωρίδες)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180o C.
  • Ψεκάζετε με σπρέι λαδιού μια ορθογώνια φόρμα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ μουσκέψτε το ψωμί μέσα στο γάλα.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και ανάψτε το σε μέτρια έως δυνατή φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας το περιοδικά για 7-10 λεπτά.
  • Προσθέστε το ψιλοκομμένο σέλινο και αφήστε για 3-4 λεπτά επιπλέον. Ρίξτε το μίγμα μέσα στο μπολ με το ψωμί και το γάλα.
  • Επίσης, ρίξτε τη γαλοπούλα, την παρμεζάνα, τον πουρέ καρότου, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
  • Βάλτε το μίγμα στη φόρμα και απλώστε το καλά. Απλώστε τις φέτες της γαλοπούλας από πάνω. Ψήστε έως ότου το ρολό πάρει ένα καλό χρώμα για περίπου 45-50 λεπτά.
  • Κόβετε το ρολό σε φέτες και σερβίρετε συνοδεία λαχανικών.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]