Ιστορίες της κουζίνας | Πένες με πιπεριά Φλωρίνης και πέστο δυόσμου
Για 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Υλικά
500 γρ. πένες ολικής άλεσης
200 γρ. πιπεριά Φλωρίνης
Μισό ματσάκι φρέσκο δυόσμο
150 ml. ελαιόλαδο
50 γρ. κουκουνάρι
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας σουσάμι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά, στη συνέχεια τα σουρώνετε και τα περιχύνετε με κρύο νερό. Πλένετε το δυόσμο και τον αφήνετε νε στεγνώσει από τα πολλά νερά. Σε ένα πολυμίξερ βάζετε τα φυλλαράκια του δυόσμου, το κουκουνάρι μαζί με το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύεται έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά, το πέστο δυόσμου είναι έτοιμο. Σε ένα τηγάνι με 2 κουταλιές ελαιόλαδο τσιγαρίζετε τα δύο ψιλοκομμένα κρεμμύδια, προσθέτετε την πιπεριά κομμένη σε μακρόστενες φέτες, τα ζυμαρικά και το πέστο δυόσμου. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη!
Διατροφική αξία
Η πιπεριά Φλωρίνης, το πέστο δυόσμου και τα ζυμαρικά ολικής άλεσης αποτελούν ένα συνδυασμό πλούσιο σε βιταμίνες C, Α, Κ, και Ε.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media