05Δεκ

Ιστορίες της κουζίνας | Πικάντικα μανιτάρια πλευρώτους

Για 4 μερίδες

Υλικά

1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
2 κουταλιές μπαλσάμικο
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
4 κουταλιές λάδι
1 λεμόνι (ο χυμός του)
αλάτι & πιπέρι
Μπαχαρικά: πιπέρι καγιέν, σκόνη μουστάρδας, κάρυ, μοσχοκάρυδο, καυτερή πιπεριά
4 σκελίδες σκόρδου λιωμένο

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τα χοντρά κοτσάνια από τα μανιτάρια. Τα κόβουμε σε κομμάτια μετρίου μεγέθους και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί ή πυρέξ και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, το λάδι, το μπαλσάμικο και το μίγμα από τα μπαχαρικά και το σκόρδο. Τα ψήνουμε στο grill μέχρι να ροδίσουν (περίπου 25 λεπτά).

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]