Ιστορίες της κουζίνας | Σουφλέ λαχανικών
Για 8 ατομικά σουφλέ
Υλικά
2 μελιτζάνες
5 κολοκυθάκια
2 πιπεριές χρωματιστές
3 μεγάλες πατάτες βραστές
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
λίγο ελαιόλαδο
σκόρδο
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο light
2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο light
αλάτι/πιπέρι/πάπρικα/ρίγανη
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις αλατίζουμε. Τις αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε με το χέρι. Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα στο μπλέντερ μαζί με το γάλα και με τα μπαχαρικά. Τα χτυπάμε καλά, ώστε να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Αδειάζουμε το μείγμα σε φορμάκια για σουφλέ, τα οποία έχουμε αλείψει με λάδι. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει το σουφλέ.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media