Ιστορίες της κουζίνας | Μανιταρόπιτα light
Για 12 άτομα
Υλικά
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
300 γρ. τεμαχισμένα φρέσκα μανιτάρια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κούπα Cottage cheese light
½ κούπα γάλα light
2 ασπράδια αυγού βιολογικής καλλιέργειας
1 κουταλιά γλυκού φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
½ κουταλιά γλυκού φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
300 γρ. φύλλο σφολιάτα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο C. Σε αντικολλητικό σκεύος τοποθετείστε το ελαιόλαδο και προσθέστε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τις πιπεριές και αφήστε τα για 5-10 λεπτά. Προσθέστε το γάλα και τον άνηθο. Αφού τα συστατικά ψηθούν για άλλα 10 λεπτά αφαιρέστε τα από τη φωτιά και ανακατέψτε τα με το Cottage cheese. Προσθέστε τη γέμιση στο φύλλο και για περίπου μία ώρα αφήστε την πίτα να ψηθεί.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: 1/12 συνταγής
Θερμίδες: 330 kcal
Πρωτεΐνη: 11 γρ.
Υδατάνθρακες: 22 γρ.
Λίπος: 23 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1 γρ.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media