Ιστορίες της κουζίνας | Σαλάτα “πολύχρωμη γαλοπούλα”
Για 2 άτομα
Υλικά
140 γρ. φιλέτο γαλοπούλας ψητό
80 γρ. ανανάς κονσέρβας χωρίς σιρόπι
1 κούπα κομμένα πράσινα λαχανικά (μαρούλι, ρόκα, λόλα κ.λπ.)
1 κούπα κομμένο σπανάκι
1 κούπα άνθη μπρόκολου βρασμένο ελαφρά
½ πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες ή στικς
½ κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες ή στικς
¼ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1½ κουταλιές σούπας μπαλσάμικο
½ κουταλιά γλυκού καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
Στραγγίζετε καλά τον ανανά από το ζουμί της κονσέρβας. Κόβετε σε κυβάκια τον ανανά. Τεμαχίζετε τη γαλοπούλα σε μέγεθος της αρεσκείας σας. Τα βάζετε όλα σε ένα μπολ μαζί, τα πράσινα λαχανικά, το σπανάκι, το μπρόκολο, την κόκκινη και πράσινη πιπεριά, τους κύβους ανανά, και τα ανακατεύετε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι έως να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Ρίχνετε την καστανή ζάχαρη ανακατεύετε καλά και καραμελώνετε τα κρεμμύδια. Αφήνετε να «δέσουν» λίγο τα υλικά και ρίχνετε το μπαλσάμικο. Αφήνετε για 3 λεπτά ακόμη και αποσύρετε από τη φωτιά. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σος μπαλσάμικου. Σερβίρετε σε μια ωραία φαρδιά σαλατιέρα.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: ½ συνταγή
Θερμίδες: 165 kcal
Πρωτεΐνη: 14 γρ.
Υδατάνθρακες: 10 γρ.
Λίπος: 8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2 γρ.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media