01Δεκ

Ιστορίες της κουζίνας | Μαύρες ταλιατέλες με γαρίδες

Υλικά

500 γρ. ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς
500 γρ. γαρίδες μέτριες ή μεγάλες, καθαρισμένες
½ φλ. ελαιόλαδο
4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φλ. ούζο
3 μεγάλες ώριμες τομάτες
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βράστε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό με λίγο λάδι. Σουρώστε. Κρατήστε ½ φλ ζουμί. Βάλτε σε βαθύ τηγάνι το λάδι να κάψει. Προσθέστε το σκόρδο να μαραθεί και στη συνέχεια τις γαρίδες. Ανακατέψτε για 2-3 φορές και σβήστε με ούζο.

Φλαμπάρετε. Προσοχή μη βάλατε φωτιά. Εάν δυσκολεύεστε και δεν ξέρετε μην το επιχειρήσετε.

Όταν εξατμιστεί το ούζο βγάλτε τις γαρίδες και προσθέστε την τομάτα καθαρισμένη και χοντροκομμένη. Βράστε έως ότου εξατμιστούν τα υγρά και προσθέστε γαρίδες, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό.

Μετά 2 λεπτά προσθέστε τις βρασμένες ταλιατέλες και το ζουμί. Ανακατέψτε και σερβίρετε.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]