Ροβίτσα
Τι είναι: Η ροβίτσα είναι ένα όσπριο, λιγότερο δημοφιλές από τα υπόλοιπα όσπρια. Το μέγεθός του είναι μικρότερο από την φακή, ενώ το χρώμα του είναι πράσινο.
Πώς και που παράγεται: Η ροβίτσα χρειάζεται ορεινό και άγονο μέρος για να φυτρώσει. Στην Ελλάδα δεν γίνεται εκτεταμένη καλλιέργεια αλλά υπάρχουν αρκετοί καλλιεργητές στην Καλαμάτα και στην περιοχή των Καλαβρύτων.
Ιδιότητες και χρήσεις: Αυτό το μικρό όσπριο, είναι θρεπτικότατο αφού περιέχει πολλή πρωτεΐνη, σίδηρο, κάλλιο καθώς και πολλές βιταμίνες.
Η ροβίτσα είναι ιδανική τροφή για χορτοφάγους, ακόμα και για άτομα που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.
Δοκιμάστε την, σε μαγειρευτά ή σε σούπες, βάλτε την μέσα σε σαλάτες ή ακόμα φτιάξτε χορτοφαγικά κεφτεδάκια ή κάντε την πουρέ.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media