26Νοέ

Ροβίτσα

Τι είναι: Η ροβίτσα είναι ένα όσπριο, λιγότερο δημοφιλές από τα υπόλοιπα όσπρια. Το μέγεθός του είναι μικρότερο από την φακή, ενώ το χρώμα του είναι πράσινο.

Πώς και που παράγεται: Η ροβίτσα χρειάζεται ορεινό και άγονο μέρος για να φυτρώσει. Στην Ελλάδα δεν γίνεται εκτεταμένη καλλιέργεια αλλά υπάρχουν αρκετοί καλλιεργητές στην Καλαμάτα και στην περιοχή των Καλαβρύτων.

Ιδιότητες και χρήσεις: Αυτό το μικρό όσπριο, είναι θρεπτικότατο αφού περιέχει πολλή πρωτεΐνη, σίδηρο, κάλλιο καθώς και πολλές βιταμίνες.
Η ροβίτσα είναι ιδανική τροφή για χορτοφάγους, ακόμα και για άτομα που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.

Δοκιμάστε την, σε μαγειρευτά ή σε σούπες, βάλτε την μέσα σε σαλάτες ή ακόμα φτιάξτε χορτοφαγικά κεφτεδάκια ή κάντε την πουρέ.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]