Boerenkool Stamppot (Πουρές λαχανικών με καπνιστό λουκάνικο)
Για 4 άτομα
Υλικά
1 κιλό πατάτες
2 κρεμμύδια χλωρά
1 φύλλο δάφνης
450 γρ. λάχανο kale
450 γρ. Καπνιστό λουκάνικο γαλοπούλας
1/2 κούπα γάλα χαμηλό σε λιπαρά 2%
2 κουτ. σούπας βούτυρο
λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίστε και κόψτε σε κύβους τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Πλύνετε, κόψτε και τεμαχίστε το λάχανο. Σε ένα βαθύ σκεύος προσθέστε τα παραπάνω υλικά μαζί με λίγο αλάτι και το φύλλο δάφνης. Πρόσθετε νερό έως ότου καλύψετε τα λαχανικά. Βράστε τα σε μέτρια θερμοκρασία για 25 λεπτά.
Εν τω μεταξύ βράστε στο ατμό το καπνιστό λουκάνικο γαλοπούλας για 25 λεπτά και τεμαχίστε το.
Στραγγίστε τα λαχανικά, αφαιρέστε τη δάφνη, και πολτοποιήστε τα. Προσθέστε το γάλα και το βούτυρο. Ανακατέψτε μαζί και το ζεστό λουκάνικο, προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε!
Συνολικός χρόνος 45 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media