Γνώριζες ότι…το καρότο έχει πολύ ασβέστιο;
Το καρότο έχει υψηλό βιοδιαθέσιμο ασβέστιο, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να απορροφηθεί από τον οργανισμό πιο εύκολα.
Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι τα γενετικά τροποποιημένα καρότα προσφέρουν μόνο ένα μέρος της καθημερινής πρόσληψης ασβεστίου από τον οργανισμό.
Οι καθημερινές ανάγκες για ασβέστιο είναι 1000 μιλιγκράμ και δόση 100 γραμ. από αυτά τα καρότα δίνει μόνο 60 μιλιγκράμ, από τα οποία ποσοστό περίπου 42% είναι απορροφήσιμα. Ένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να τρώει αρκετά από αυτά για να λάβει την καθημερινή αναγκαία ποσότητα.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι περισσότερα φρούτα και λαχανικά θα αναπτυχθούν με τρόπο που να μεγιστοποιεί την πρόσληψη ασβεστίου και να απομακρύνει την οστεοπόρωση.
Η φτωχή διατροφή και η άσκηση εμποδίζουν πολλούς ανθρώπους από το να πετύχουν την επιθυμητή υγεία των οστών τους. Για να βοηθηθούν στην αναπλήρωση της έλλειψης αυτής, μια στρατηγική είναι να αυξηθεί το ασβέστιο στις τροφές που καταναλώνουν.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media