10Μαρ

Μπαρμπούνια με δεντρολίβανο

Υλικά για 4 μερίδες
800 γρ. μπαρμπούνια
350 γρ. ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη
50 γρ. αλεύρι
1 σκελίδα σκόρδο
20 γρ. ξύδι
100 γρ. κρασί λευκό ή ροζέ
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα (80 γρ.)
Δεντρολίβανο
Aλάτι

 

Εκτέλεση

Αλευρώνετε και τηγανίζετε τα ψάρια.
Σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο, σε λίγο λάδι και προσθέτετε τις ντομάτες. Προσθέτετε επίσης αλάτι, κρασί, ξύδι, δεντρολίβανο και δυναμώνετε τη φωτιά. Αφήνετε να βράσει και περιχύνετε τα ψάρια με τη σάλτσα.

Θρεπτική αξία (ανά μερίδα)
Θερμίδες: 450
Πρωτεΐνες: 39,2 γρ.
Υδατάνθρακες: 12,6 γρ.
Λίπη: 24,7 γρ.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος / Ιδρυτής Light Life