Σοκολατένιες τρούφες με μέλι, λάιμ και τζίντζερ
Υλικά για περίπου 36 τρούφες
300 γραμ, κουβερτούρα
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουτ. της σούπας μέλι
1 κουτ. του γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
ξύσμα από 2 λάιμ
κακάο και άχνη ζάχαρη για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρότερα κομμάτια και την λιώνετε σε μπεν μαρί. Όταν λιώσει, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το μέλι, το τζίντζερ και το ξύσμα λάιμ. Ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα για 2-3 ώρες στο ψυγείο. Πλάθετε τις τρούφες και τις ακουμπάτε σε ένα δίσκο στρωμένο με αντικολλητική λαδόκολα. Βάζετε σε δύο πιάτα ξεχωριστά κακάο και άχνη ζάχαρη. Περνάτε τις μισές τρούφες από το κακάο και τις υπόλοιπες από την άχνη ζάχαρη. Διατηρείτε τις τρούφες στο ψυγείο μέχρι να τις σερβίρετε.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος / Ιδρυτής Light Life
Social media