Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Γεια σας, είμαι η Ευαγγελία!

Πριν αρχίσω να σας μιλώ για τις σπουδές μου και τις «επιτυχίες» μου ως Διαιτολόγος – Διατροφολόγος θα ήθελα να σας αναφέρω κάποια «πραγματάκια» για εμένα!

Αρχικά, αυτό που με χαρακτηρίζει είναι η πίστη και η αγάπη στους συνανθρώπους μου! Ναι, εμπιστεύομαι τους ανθρώπους! Με εμπνέουν και μου δίνουν δύναμη ιστορίες επιτυχίας συνανθρώπων μας, είτε είναι προσωπικές, είτε οικογενειακές, είτε επαγγελματικές!

Σε γενικές γραμμές, θα επιθυμούσα να «αναπνέω» σε ένα κόσμο όπου η Ειρήνη μεταξύ των λαών θα ήταν το αυτονόητο! Η πείνα και ο ρατσισμός θα ήταν άγνωστες λέξεις! Καθώς και το «δικαίωμα» της σίτισης και της στέγασης θα ίσχυε για όλους τους ανθρώπους, ανά τον κόσμο! Κανένας άνθρωπος πεινασμένος και στον δρόμο!

Επίσης, θα επιθυμούσα ένα δίκαιο και αξιοκρατικό «κόσμο» όπου οι «καλοί» θα επικρατούσαν έναντι των «μετρίων», η ευγένεια έναντι της αγένειας, η ευγνωμοσύνη έναντι της αχαριστίας και η «κοινωνική» μόρφωση έναντι της «μόρφωσης»! Η αλήθεια είναι, ότι καθημερινά προσπαθώ να γίνω καλύτερος άνθρωπος, επαγγελματίας και σύζυγος! Με ενδιαφέρει σοβαρά ο «κόσμος» μου να είναι ο ιδανικότερος δυνατός!

Κάτι που ακόμη με «χαρακτηρίζει» είναι η αγάπη μου για τα ζώα (το καταλάβατε από την φωτογραφία με τον γάτο μου, τον Ρίκο) και είμαι υπέρμαχος των δικαιωμάτων τους!!!

Συμπληρώνω και κλείνω με την αγάπη μου για την μαγειρική, εξού και το «Food Blogger»! Πάντα μου άρεσε να μαγειρεύω και πάντα «ξέκλεβα» χρόνο για ένα πολύ «ωραίο» και υγιεινό (τις περισσότερες των περιπτώσεων) φαγητό ή γλυκό! Παρόλο που το καθημερινό μου πρόγραμμα, ήταν και είναι, ιδιαίτερα πιεσμένο! Γνωρίζοντας καλά τα τρόφιμα και τις πρώτες ύλες (λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας) θα έχουμε πολλά και ενδιαφέροντα να μοιραστούμε στο blog μου και ιδιαίτερα στην στήλη «ιστορίες της Κουζίνας» όπου θα βρείτε πεντανόστιμες συνταγές!!!

Ας προσεγγίσουμε την επαγγελματική μου ιδιότητα μαθαίνοντας τα ερεθίσματα και το πώς πήρα την απόφαση να «ασχοληθώ» και να σπουδάσω την επιστήμη της Διατροφής.

Ως παιδάκι, θυμάμαι πάντα την μητέρα μου να με «κυνηγάει», να φάω, το κατά τα άλλα, πεντανόστιμο φαγητό της. Στις οικογενειακές μας συγκεντρώσεις, ήμουν πάντα το επίκεντρο συζητήσεων των Γονιών μου: «Πώς θα βάλει κιλά αυτό το παιδί»!, «ποιες βιταμίνες να του αγοράσουμε για να αυξηθεί το βάρος του»! Και πολλά άλλα!

Στην σχολική μου ζωή, υπήρξα σε ομάδα στίβου (μεγάλων αποστάσεων) για αρκετά χρόνια, έκανα μουσικές σπουδές και παράλληλα μάθαινα ξένες γλώσσες. Συνεπώς, ήμουν ένα υπερδραστήριο παιδί, το οποίο, ότι έτρωγε το κατανάλωνε σε ενέργεια!

Τόσο απλά! Καμία μαγεία μέχρι εδώ!!!

Στην εφηβεία, παρατηρούσα τα παιδιά της ηλικίας μου αλλά και φίλες μου, συμμαθήτριες, που δεν είχαν το δικό μου βάρος ή που ήταν υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά. Αυτό μου έδωσε το ερέθισμα να αρχίσω να διαβάζω βιβλία, που είχαν σχέση με την διατροφή. Αυτό ήταν! «Εύρηκα»!!! Θα σπούδαζα Διαιτολόγος για να απαλλάξω τις φίλες μου από τα περιττά κιλά τους! Ήταν κάτι, που μου άρεσε πολύ και κάτι με το οποίο θα είχα την δυνατότητα να βοηθήσω τους γύρω μου! Και μιας, που ήμουν μαθήτρια του «20» δεν δυσκολεύτηκα να το επιτύχω! Η αλήθεια να λέγεται!!!

Έτσι λοιπόν, «ξενιτεύτηκα» στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη, σπουδάζοντας στο τμήμα Διατροφής-Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Τ.Ε.Ι). Από τα πρώτα επαγγελματικά μου βήματα, ανέλαβα υπεύθυνη του Διαιτολογικού τμήματος μεγάλης αλυσίδας ινστιτούτων ομορφιάς, για αρκετά χρόνια. Εκεί εστίασα, στην πλήρη εκπαίδευση και καθοδήγηση των Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, τη σωστή λειτουργία και το ρόλο τους ως επιστήμονες Διατροφής.

Επίσης, στην επίβλεψη ατόμων με παχυσαρκία και με άλλα κλινικά χαρακτηριστικά, όπως άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, με υπέρταση κ.α. Έκτοτε, έχω εργαστεί ως Διατροφολόγος και σε Ιατρικούς χώρουςπαρακολουθώντας κλινικά και μη περιστατικά, καθώς και ιδιαίτερες κατηγορίες ατόμων όπως, γυναίκες σε εγκυμοσύνη, παιδιά με παχυσαρκία, αθλητές κ.α.

Η πτυχιακή μου διατριβή, είχε ως αντικείμενο την «Διατροφή και Οστεοπόρωση-Επιδημιολογικά στοιχεία στην Ελλάδα». Έχω παρακολουθήσει πολλά συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς έχω συμμετάσχει σε εκπαιδευτικές ομιλίες στην πρωτοβάθμια & δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Άρθρα μου έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά και εφημερίδες πανελλήνιας και τοπικής κυκλοφορίας, καθώς αρθρογραφώ και σε διάφορα Blog. Ως μόνιμος επιστημονικός συνεργάτης στην TV (ET1, ALTER) έχω παρουσιάσει ενδιαφέροντα θέματα διατροφής.

Είμαι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων, της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ).

Μετά από 14 χρόνια εμπειρίας και παρακολούθησης πολλών περιστατικών, αποφάσισα να δημιουργήσω τη δική μου «ελαφριά ζωή», που την ονόμασα, πως αλλιώς, «Light Life», η οποία σήμερα μετρά 7 χρόνια ζωής, και εγώ –πλέον- 21 χρόνια εμπειρίας!

Είναι απίστευτο, πόσο υπέροχα περνούν τα χρόνια κάνοντας κάτι που πραγματικά αγαπάς!!! Πίσω στην «Light Life» τώρα, θα μπορούσα να σας μιλάω ώρες, αλλά θα αρκεστώ να αναφέρω ότι πρόκειται για ένα Πρότυπο Κέντρο Διατροφής & Μεταβολικού Ελέγχου, ένα διαφορετικό – ιδιαίτερο Project, που δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη, όρεξη, κέφι και ατελείωτες ώρες δουλειάς!

Λοιπόν, αυτά σχετικά με εμένα… Για εσάς που θέλετε να με συναντήσετε από κοντά, «πρόσωπο με πρόσωπο», θα χαρώ να σας γνωρίσω και να συζητήσουμε τους προβληματισμούς σας γύρω από την διατροφή!

Για εσάς, που δεν θα συναντήσω από κοντά, Stay tuned έχουμε όμορφα και ενδιαφέροντα «πράγματα» να μοιραστούμε μέσο του Blog μου και της σελίδας μου στο Facebook.

Και φυσικά, σε αυτή μου την προσπάθεια, δεν θα μπορούσα να είμαι μόνη μου. Έχω επιλέξει τους καλύτερους!!! Άλλωστε, δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά!