ιστορίες της Κουζίνας | Χυμός ρόδι με μανταρίνι (αντιοξειδωτική βόμβα)!
Υλικά:
Ρόδια
Μανταρίνια
Εκτέλεση:
Καθαρίστε τα μανταρίνια και μετά τα ρόδια! Εκτός όμως από υπομονή θα πρέπει να δείξετε και περισσότερη προσοχή στο καθάρισμα τους γιατί το ζουμί βάφει. Βάλτε τα φρούτα σε αποχυμωτή και έπειτα πιείτε το χυμό τους. Διαφορετικά, στύψτε τα μανταρίνια και τα ρόδια (τα ρόδια μπορείτε να τα κάνετε και στο μπλέντερ και σουρώστε τα).
Σημείωση
Αν θέλετε κρατάτε τις φλούδες και τις κάνετε γλυκό του κουταλιού ή χρησιμοποιείστε το ξύσμα τους να φτιάξετε κέικ με βρώμη ή αλεύρι ολικής άλεσης
Θρεπτική αξία:
Το ρόδι περιέχει σημαντικές ποσότητες σιδήρου, σεληνίου, καροτένιων και βιταμίνης C. Οι τρεις τελευταίες είναι πολύ σημαντικές, αφού σε συνδυασμό με τις πολυφαινόλες του ροδιού παρέχουν στον οργανισμό αντιοξειδωτική προστασία απέναντι στις καταστρεπτικές ελεύθερες ρίζες οι οποίες φαίνεται να ευθύνονται για πλήθος ασθενειών όπως καρκίνος, καρδιοπάθειες, γήρανση του δέρματος κτλ. Ο χυμός του συνιστάται να καταναλώνεται κατά τη διάρκεια ή έπειτα από έντονη άσκηση, αφού φαίνεται να αυξάνει την αιματική παραγωγή και να μειώνει την καρδιακή επιβάρυνση.
Το μανταρίνι είναι πλούσια πηγή καλίου και βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Η παρουσία αλάτων βρώμιου δικαιολογεί την ηρεμιστική του δράση, ενώ η φλούδα του έχει θεραπευτικές ιδιότητες, διευκολύνει την πέψη και κάνει καλό στην κοιλιά.
Social media