ιστορίες της Κουζίνας | Tagliatelle με φρέσκα μανιτάρια portobello!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
500 γρ. tagliatelle
250 γρ. μανιτάρια portobello
80 ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
Ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
1 κ.σ. αλάτι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Τριμμένη παρμεζάνα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πώς να τα φτιάξετε:
Κόψε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Ρίχτα σε τηγάνι wok, περίχυσέ τα με το λάδι και σοτάρισέ τα για λίγο. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το αλάτι, το σκόρδο λιωμένο, το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού, το φρέσκο θυμάρι και ανακάτεψε καλά. Βράσε τις tagliatelle και κράτησε λίγο νερό στο τέλος του βρασίματος σε ένα ποτήρι. Στράγγισε τις tagliatelle και ρίχτες αμέσως στο wok. Ανακάτεψε καλά τα υλικά, πρόσθεσε λίγο από το νερό που κράτησες στο βράσιμο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, την παρμεζάνα και το πιπέρι. Ανακάτεψε ξανά και σέρβιρε.
Καλή όρεξη!
Θερμίδες: 1 μερίδα tagliatelle με φρέσκα μανιτάρια portobello αποδίδουν περίπου 650 θερμίδες (kcal).
Social media