18Οκτ

ιστορίες της Κουζίνας │ Burger ψαριού με σως μαγιονέζας!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 φιλέτα ψαριού (πέρκα, βακαλάος, σολομός) των 100 γραμμ. το καθένα
4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα light
4 στρογγυλά ψωμάκια για burger
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από ½ λεμόνι
1 φλιτζάνι τριμμένη γαλέτα
2-3 φύλλα μαρουλιού για κάθε burger

 Πώς να τα φτιάξετε:

Σε ένα μπολ ρίχνετε το αυγό και τη μουστάρδα, προσθέτετε λίγο αλάτι και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βουτάτε τα φιλέτα ψαριού στο μείγμα αυγού-μουστάρδας και στη συνέχεια τα βουτάτε στην τριμμένη φρυγανιά μέχρι να καλυφθούν πλήρως ούτως ώστε όταν ψηθούν να κάνουν μια ενιαία κρούστα. Τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C και τα αφήνετε να ψηθούν για 15 λεπτά, γυρνώντας τα μονάχα μια φορά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε καλά τη μαγιονέζα με το χυμό του λεμονιού και το ξύσμα. Ανοίγετε τα ψωμάκια, βάζετε από μια κουταλιά σος μαγιονέζας, το φιλέτο του ψαριού, τα μαρουλόφυλλα και σερβίρετε.

Καλή όρεξη!