ιστορίες της Κουζίνας │ Είσαι για γαύρο πανέ; Τι λες;
Υλικά που θα χρειαστείς:
½ κιλό γαύρο
60 γρ. αλεύρι
100 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
2 αυγά
Πώς να τον φτιάξεις:
Πλένεις τον γαύρο, αφαιρείς το κεφάλι και τα εντόσθια, τους ανοίγεις βεντάλια κατά μήκος της κοιλιάς και αφαιρείς το μεσαίο κόκαλο. Αφού τους πλύνεις, τους στεγνώνεις με χαρτί κουζίνας. Ρίξε το αλεύρι σε ένα πιάτο και σπάσε τα αυγά σε ένα μπολ. Αλευρώνεις τα «σάντουιτς» των γαύρων, περνώντας τα από το αλεύρι 2-3 φορές και τα βουτάς στα αυγά να υγρανθούν καλά. Κατόπιν, τα περνάς από το τρίμμα για να παναριστούν. Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και τηγανίζεις γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Στράγγιξέ τα σε χαρτί κουζίνας και σέρβιρε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
Bonus Tip: Εάν θέλεις, στο τρίμμα προσθέστε σκόνη ξηρού σκόρδου και πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό για περισσότερη γεύση και χρώμα!
Θερμίδες: 1 Μερίδα γαύρος πανέ (130 γραμμαρίων) αποδίδει 360 θερμίδες (Kcal).
Καλή όρεξη!
Social media