06Σεπ

ιστορίες της Κουζίνας | Σεπτέμβριος χωρίς μηλόπιτα δεν γίνεται!

Ο Σεπτέμβριος μπήκε για τα καλά, επιστρέψαμε στην εργασία μας, τα παιδιά ξεκίνησαν την νέα σχολική χρονιά και «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του» που έλεγαν οι παλιοί!

Δεν ήθελα και πολύ (ως Διαιτολόγος-Food Blogger) να κάνω τον συνειρμό, ΜΗΛΑ (που βρίσκονται στην εποχή τους)- ΕΡΓΑΣΙΑΣΧΟΛΕΙΟ και να «πιάσω» και εγώ τον πάγκο (της κουζίνας μου) ώστε να φτιάξω ένα πεντανόστιμο σνακ!

Τι πιο ωραίο από μια μηλόπιτα! Μια συνταγή που δεν θα χρειαστεί να δαπανήσεις πολύ από τον χρόνο σου και δεν θα ξοδέψεις πολλά χρήματα για να αγοράσεις τα υλικά!

Μια μηλόπιτα θα αποτελέσει τον «από μηχανή θεό» εκεί κάπου στις 10:00πμ με 11:00πμ στην δουλειά, που θα θέλεις -κάτι να βάλεις στο στόμα σου- ένα νόστιμο σνακ, καθώς επίσης, θα αποτελέσει και ένα υγιεινό-σπιτικό σνακ για το παιδί στο σχολείο! Ας δούμε πως θα την φτιάξεις!

Υλικά που θα χρειαστείς: (για 8-10 άτομα)

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

5 μήλα χωρίς φλούδα (ψιλοκομμένα)

220 γρ. καστανή ζάχαρη

250 γρ. βούτυρο

1 σφηνάκι κονιάκ

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη (για τα μήλα)

Λίγο γαρίφαλο τριμμένο

Λίγη κανέλα τριμμένη

Ζάχαρη άχνη

Πώς να την φτιάξεις:

Καθάρισε και κόψε τα μήλα σε κομμάτια. Σε ένα μπολ, ρίξε τα μήλα μαζί με την καστανή ζάχαρη (για τα μήλα), την κανέλα και το γαρύφαλλο, ανακάτεψε και άφησέ τα στην άκρη. Σε μίξερ, ρίξε το βούτυρο (σε κομμάτια), την καστανή ζάχαρη και χτύπησε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενωθούν. Μετά συνέχισε ρίχνοντας το κονιάκ, το αλεύρι και χτύπα έως ότου να έχεις μια σφιχτή ζύμη. Στη συνέχεια χώρισε την ζύμη στα δύο. Το ένα κομμάτι άπλωσέ το σε ένα ταψάκι (ή τσέρκι) αλειμμένο με βούτυρο,  ρίξε τα μήλα και από πάνω άπλωσε την υπόλοιπη ζύμη. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45’-50’ λεπτά. Στο τέλος πασπάλισε με ζάχαρη άχνη.

Καλή απόλαυση!

Θερμίδες: Ένα κομμάτι (100 γρ.) μηλόπιτα αποδίδει περίπου 240 θερμίδες (kcal).