30Ιούλ

φουντ Μπλόγκερ │ Μερικοί «καλοί» λόγοι για να τρώτε καρότα!

Πρέπει να επωφεληθείτε από τα θρεπτικά και διατροφικά του οφέλη! Ωμό, βραστό, πουρέ, ψητό, ή χυμό, ανακάλυψε για ποιους λόγους το καρότο αποτελεί μια εξαιρετική «πρόταση» για την διατροφή σου!

  1. Τα καρότα είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, μαγνησίου, φυλλικού οξέως, καλίου και φωσφόρου.

  2. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και περιέχει επίσης χλώριο και θείο που βοηθούν το συκώτι να απαλλαχθεί από τα τοξικά απόβλητα.

  3. Βοηθούν στην όραση.

  4. Περιέχουν ασβέστιο.

  5. Έρευνα έδειξε, ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φρούτων και λαχανικών υψηλών σε καροτενοειδή, ένα βασικό συστατικό των καρότων και προβιταμίνη Α, σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα.

  6. Είναι χαμηλά σε θερμίδες και γι’ αυτό αποτελούν ένα εξαιρετικό σνακ για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Πώς να τα καταναλώσετε!

  1. Το βήτα-καροτένιο που βρίσκεται στα καρότα είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται μια μικρή ποσότητα λίπους για να απορροφηθεί. Πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο σε ψητά καρότα ή λίγο βούτυρο σε πουρέ καρότου.

  2. Η γλυκύτητα του καρότου του επιτρέπει να χρησιμοποιηθεί σε μερικά πιάτα που έχουν ως βάση τα φρούτα. Τριμμένο καρότο χρησιμοποιείται σε κέικ, σε μαρμελάδες και κομπόστες.

  3. Ο χυμός καρότου είναι επίσης ευρέως γνωστός ως ένα υγιεινό ρόφημα ή μαζί με φρούτα και άλλα λαχανικά σε smoothies.