φουντ Μπλόγκερ │ Μερικοί «καλοί» λόγοι για να τρώτε καρότα!
Πρέπει να επωφεληθείτε από τα θρεπτικά και διατροφικά του οφέλη! Ωμό, βραστό, πουρέ, ψητό, ή χυμό, ανακάλυψε για ποιους λόγους το καρότο αποτελεί μια εξαιρετική «πρόταση» για την διατροφή σου!
-
Τα καρότα είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, μαγνησίου, φυλλικού οξέως, καλίου και φωσφόρου.
-
Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και περιέχει επίσης χλώριο και θείο που βοηθούν το συκώτι να απαλλαχθεί από τα τοξικά απόβλητα.
-
Βοηθούν στην όραση.
-
Περιέχουν ασβέστιο.
-
Έρευνα έδειξε, ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φρούτων και λαχανικών υψηλών σε καροτενοειδή, ένα βασικό συστατικό των καρότων και προβιταμίνη Α, σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα.
-
Είναι χαμηλά σε θερμίδες και γι’ αυτό αποτελούν ένα εξαιρετικό σνακ για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
Πώς να τα καταναλώσετε!
-
Το βήτα-καροτένιο που βρίσκεται στα καρότα είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται μια μικρή ποσότητα λίπους για να απορροφηθεί. Πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο σε ψητά καρότα ή λίγο βούτυρο σε πουρέ καρότου.
-
Η γλυκύτητα του καρότου του επιτρέπει να χρησιμοποιηθεί σε μερικά πιάτα που έχουν ως βάση τα φρούτα. Τριμμένο καρότο χρησιμοποιείται σε κέικ, σε μαρμελάδες και κομπόστες.
-
Ο χυμός καρότου είναι επίσης ευρέως γνωστός ως ένα υγιεινό ρόφημα ή μαζί με φρούτα και άλλα λαχανικά σε smoothies.
Social media