27Ιούν

ιστορίες της Κουζίνας │ Spaghetti με σάλτσα τόνου και ελιές!

Υλικά που θα χρειαστείς (για 4 άτομα):
500 gr Spaghetti No 6
1 κονσέρβα τόνου σε νερό
3-4 φρέσκες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
1/2 φλιτζάνι μαύρες ελιές, κομμένες στη μέση
Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3-4 κ.σ ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Πώς να τα φτιάξεις:

Βράσε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρεις στο πακέτο. Στράγγισέ τα και διατήρησέ τα ζεστά. Σε άλλη κατσαρόλα, ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι για 1Ꞌ λεπτό περίπου, μέχρι να μαραθεί ελαφρά. Πρόσθεσε το σκόρδο και ανακάτευσε για μερικά δευτερόλεπτα. Ρίξε στην κατσαρόλα τις ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το μαϊντανό. Αλατοπιπέρωσε και άφησε να σιγοβράσει η σάλτσα, για 10Ꞌ λεπτά. Στη συνέχεια, πρόσθεσε τον τόνο, αφού τον στραγγίσεις καλά και τον κόψεις κομματάκια. Ρίξε τις ελιές. Ανακάτευσε καλά και άφησε άλλα 10Ꞌ λεπτά τη σάλτσα να σιγοβράζει. Σέρβιρε τα ζυμαρικά και από επάνω μοίρασε την σάλτσα του τόνου. Αν θέλεις, πασπάλισε με επιπλέον φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

Θερμίδες: 1 μερίδα spaghetti  με σάλτσα τόνου και ελιές αποδίδει 480 θερμίδες (Kcal).

Καλή όρεξη!