ιστορίες της Κουζίνας | Πεντανόστιμα μπιφτέκια γαλοπούλας!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 καρότα τριμμένα
1 μελιτζάνα φλάσκα, τριμμένη χωρίς φλούδα
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη (προαιρετικά)
1 αυγό
1 κουταλιά βούτυρο
1/2 κιμά γαλοπούλας
2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
Βούτυρο για το τηγάνισμα
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
Πώς να τα φτιάξετε:
Βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι τα λαχανικά και τα σοτάρετε με το βούτυρο σε μέτρια προς σιγανή φωτιά ώσπου να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν και τα βάζετε σε μπολ με τον κιμά, το αυγό, τη φρυγανιά, το τυρί και τον άνηθο. Ζυμώνετε το μείγμα ώσπου να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Βάζετε το μπολ για 10′ λεπτά σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο. Πλάθετε τον κιμά σε μπιφτέκια. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι. Τηγανίζετε εκεί τα μπιφτέκια σε μέτρια φωτιά. Όταν ροδίσουν και από τις δύο πλευρές ρίχνετε το χυμό λεμονιού, σβήνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε εκεί τα μπιφτέκια για 5΄περίπου. Τα σερβίρετε μαζί με σαλάτα!
Καλή όρεξη!
Social media