02Μαΐ

ιστορίες της Κουζίνας | Πένες με ψητή μελιτζάνα, ντομάτα και βασιλικό!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε κομματάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου με τη φλούδα
300 γρ. ντοματίνια
1 κ.σ. βαλσάμικο
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
250 γρ. μακαρόνια πένες ή fusilli (βίδες)

Πώς να τις φτιάξεις:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220° βαθμούς. Αλείψτε τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο. Βάλτε τις σε ένα ταψάκι μαζί με τις σκελίδες σκόρδου (ολόκληρες) και ανακατέψτε. Ψήστε τα για 10′ λεπτά. Έπειτα προσθέστε τις ντομάτες, το μπαλσάμικο και τη ζάχαρη. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 5′ λεπτά επιπλέον. Στο μεταξύ, φτιάξτε τα μακαρόνια και στραγγίξετε τα. Όταν τα λαχανικά έχουν μαλακώσει, αφαιρέστε από το ταψί το σκόρδο. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού πιέστε μαλακά και πολτοποιήστε το. Βάλτε την πάστα σκόρδου πάλι πίσω μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά στο φούρνο. Ρίξτε μαζί τον ψιλοκομμένο βασιλικό και ανακατέψτε τα όλα πολύ καλά. Αφήστε τα για 3′ λεπτά ακόμη. Ρίξτε τα λαχανικά μέσα στα μακαρόνια και ανακατέψτε καλά να ομογενοποιηθούν. Χωρίστε σε μερίδες τα μακαρόνια και προσθέστε προαιρετικά βασιλικό για γαρνίρισμα και εξτρά γεύση.

Καλή όρεξη!

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Θερμίδες: 610 kcal
Πρωτεΐνες: 18 γρ.
Υδατάνθρακες: 108γρ.
Λίπος: 15 γρ.
Φυτικές ίνες: 9 γρ.
Ζάχαρη: 15 γρ.
Αλάτι: 0,1 γρ.