ιστορίες της Κουζίνας │ Πεντανόστιμα λευκά φασόλια με λάχανο!
Υλικά που θα χρειαστείτε (για 4-6 άτομα):
500 γραμμάρια λευκά φασόλια, μέτρια
1 μικρό λάχανο
6-8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
2-3 κλωνάρια σέλινο
1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
Μπούκοβο
Αλάτι
Πώς να τα φτιάξετε:
- Μουλιάστε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια σε άφθονο νερό, που θα το αλλάξετε 1-2 φορές.
- Την επόμενη ημέρα, τα βράζετε χωρίς αλάτι, τα σουρώνετε όταν είναι σχεδόν έτοιμα και κρατήστε 1 φλιτζάνι από το ζωμό τους.
Καθαρίστε και χοντροκόψτε το λάχανο, το πλένετε καλά και το αφήνετε να στραγγίξει. - Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το λάδι, ρίξτε το λάχανο και ανακατέψτε μέχρι να μαραθεί.
- Σβήστε το με το χυμό λεμονιού. Προσθέστε το ζουμί των φασολιών, σκεπάστε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει καλά το λάχανο.
- Ρίξτε και τα φασόλια, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού, το καρότο, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσουν για 10-15 λεπτά, μέχρι να χυλώσουν τα φασόλια και να δέσει το ζουμί τους.
- Σερβίρετε με χοντροκομμένο σέλινο και πασπαλίστε με το μπούκοβο!
Bonus tip: Στο μούλιασμα προσθέστε λίγη μαγειρική σόδα, θα γίνουν πιο βραστερά!
Θερμίδες: Μία μερίδα φασόλια με λάχανο αποδίδουν 410 θερμίδες (Kcal).
Social media