28Μαρ

ιστορίες της Κουζίνας │ Πεντανόστιμα καλαμάρια γεμιστά με ρύζι!

Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 & 1/2 κιλό καλαμάρια, μετρίου μεγέθους
2 κρεμμύδια
1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 ντομάτες, τριμμένες
Αλάτι
Πιπέρι

 Πώς να τα φτιάξετε:

  1. Καθαρίστε τα καλαμάρια, αφαιρώντας το κόκαλο, το μελάνι και τα πλένετε σε άφθονο νερό για να καθαρίσουν καλά.
  2. Κόψτε το κεφάλι και τα πλοκάμια σε μικρά κομμάτια.
  3. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα πλοκάμια και τα κεφάλια, που έχουμε ψιλοκόψει, το ρύζι, το μαϊντανό, την ντομάτα, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Γεμίστε τα καλαμάρια μέχρι τη μέση, μιας και το ρύζι θα φουσκώσει.
  5. Κλείστε το άνοιγμα με μια οδοντογλυφίδα και τα τοποθετήστε τα σε κατσαρόλα, το ένα δίπλα στο άλλο. Προσέξτε, ώστε το άνοιγμα να είναι προς τα πάνω, για να μη χυθεί η γέμιση.
  6. Προσθέστε 1 & 1/2 ποτήρι νερό (αν θέλετε προσθέτετε και λίγη ντομάτα) και σιγοβράστε για 45Ꞌ λεπτά περίπου.

Bonus tip: Μην γεμίζετε τα καλαμάρια με το ρύζι μέχρι πάνω! Το ρύζι θα διογκωθεί και θα «σκάσουν»! Επίσης, κάντε μια μικρή τρύπα στην άκρη τους, όχι από την πλευρά του ανοίγματος, ώστε να «απελευθερωθεί» ο ατμός που εγκλωβίζεται στα καλαμάρια κατά το μαγείρεμα.

Θερμίδες: Μία μερίδα καλαμάρια γεμιστά με ρύζι αποδίδουν 390 θερμίδες (Kcal).

Καλή σας όρεξη!