18Μαρ

ιστορίες της Κουζίνας | Ψητά καλαμάρια με κους κους!

Υλικά που θα χρειαστείς (για 4 άτομα):

800 γρ. φρέσκα καλαμαράκια
250 γρ. κους κους
½ lt. νερό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πιπεριά κόκκινη
Mαϊντανό
Aλάτι

Πώς να τα φτιάξεις:

Αρχικά, βράστε το κους κους, ανακατεύοντάς το συχνά. Όταν βράσει, βγάλτε το από την κατσαρόλα και βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα υγρά. Στη συνέχεια καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμαράκια. Τα αλατίζουμε και τα λαδώνουμε. Τα βάζουμε στο γκριλ για ένα τέταρτο περίπου. Εν τω μεταξύ, κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες και τις ρίχνουμε στο κους κους μαζί με τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και όταν τα καλαμαράκια ροδίσουν τα βγάζουμε από το γκριλ για να τα σερβίρουμε.

Θρεπτική αξία

Ενέργεια/μερίδα (kcal): 409
Πρωτεΐνη (γρ): 27
Λίπος (γρ): 21
Υδατάνθρακες(γρ): 28