03Μαρ

από δευτέρα Δίαιτα! │ 5+4 «μυστικά» για σωστή δίαιτα! (Part 1)

Για να σε βοηθήσω να απαλλαγείς από τον μεγάλο «εχθρό» των περιττών κιλών, σου αποκαλύπτω 5 + 4  «μυστικά» που θα σε απαλλάξουν μία και καλή!

Ας δούμε τα 5 πρώτα μυστικά! Έτοιμοι;

Η δύναμη του 10

Πρωταρχικός σας στόχος πρέπει να είναι η απώλεια του 10% τοις εκατό του συνολικού σας βάρους. Σύμφωνα με εμάς (Διαιτολόγους –  Διατροφολόγους), αυτό το συγκεκριμένο ποσοστό μας δίνει σημαντικά αποτελέσματα ώστε να μην στερείται ο οργανισμός θρεπτικές ουσίες, να μην χάνουμε γρήγορα βάρος και με κίνδυνο να τα ξαναπάρουμε.

Γρήγορη απώλεια βάρους

Το να χάνεις βάρος πολύ γρήγορα, για παράδειγμα 3 κιλά την εβδομάδα με εξαντλητικό πρόγραμμα μπορεί να σε κάνει να χαρείς τις πρώτες δύο εβδομάδες, αλλά είναι σίγουρο πως θα ανακτήσεις ξανά το χαμένο βάρος σου,  διότι ο οργανισμός σου θα έχει εξαντληθεί.

Πολύ αργή απώλεια βάρους

Στην αντίθετη τώρα περίπτωση που χάνεις κιλά με πολύ αργούς ρυθμούς, το πιθανότερο είναι πως σύντομα θα απογοητευτείς. Φρόντισε λοιπόν να προσθέσεις στο πρόγραμμά σου «αυτό το κάτι» που θα δώσει ώθηση στον μεταβολισμό σου. Για παράδειγμα αύξησε το επίπεδο δραστηριοτήτων σου (περπάτημα, τρέξιμο) ώστε να κάψεις περισσότερες θερμίδες.

Όρισε μακροπρόθεσμους στόχους

Ξεκινώντας την δίαιτα σου, βάλε στόχους που φτάνουν τους 6 μήνες ή και τον ένα χρόνο ανάλογα το πόσα κιλά πρέπει να χάσεις, ώστε να αποκτήσεις το ιδανικό σου βάρος. Είναι πολύ σημαντικό να βάζεις έναν στόχο!

Μην… παραμυθιάζεσαι!

Αν η διατροφή σου μέχρι σήμερα περιλάμβανε και έτοιμα γεύματα (σουβλάκια, πίτσες, junk Food) είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα  μπορέσεις να αντισταθείς για μεγάλο χρονικό διάστημα!  Μπορείς να καθιερώσεις 1 φορά την εβδομάδα ένα τέτοιο γεύμα, πρόσεξε όμως τα έξτρα υλικά και τις σάλτες!

Παρέμεινε συντονισμένη/ος και διάβασε τις επόμενες ημέρες το 2ο μέρος του άρθρου!