09Φεβ

ιστορίες της Κουζίνας │ Ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια!

Υλικά που θα χρειαστείτε (για 6 άτομα):

½ κιλό ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι

200 γρ. βούτυρο

2 ζωμούς κοτόπουλου

1 λίτρο νερό

1 κρεμμύδι μέτριο, λευκό, ξερό, ψιλοκομμένο

250 ml κρασί λευκό ξηρό

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

150 ml κρέμα γάλακτος light

200 γρ. μανιτάρια σε φέτες

2 φιλετάκια κοτόπουλου κομμένα σε κύβους η λωρίδες

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Πώς να το φτιάξετε:

Μουσκεύουμε το ρύζι για 20′ λεπτά και το σουρώνουμε. Βράζουμε 1 λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα και διαλύουμε τους 2 «Σπιτικούς» ζωμούς κότας. Σε ένα μεγάλο και φαρδύ σκεύος ρίχνουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε έως ότου το κρεμμύδι ξανθύνει ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό λίγο – λίγο ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει. Όταν το ρύζι χυλώσει προσθέτουμε την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Παράλληλα, σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο με την ποσότητα από το βούτυρο που μας περίσσεψε, προσθέτουμε λίγο από το ζωμό κότας και τα μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά. Σερβίρουμε το ριζότο σε ρηχά πιάτα με τα σοτέ μανιτάρια και το κοτόπουλο. Πουδράρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ραντίζουμε το πιάτο με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

Bonus tip: Για ένα πετυχημένο ριζότο, θα πρέπει να προσέξουμε 3 βασικά σημεία. Αυτά είναι: 1. Η επιλογή της κατάλληλης ποικιλίας ρυζιού! 2. Το συχνό ανακάτεμα! 3. Η προσθήκη του κατάλληλου ζωμού!

Θερμίδες: 1 μερίδα απoδίδει 650 θερμίδες (Kcal).

Καλή σας όρεξη!