30Ιαν

ημερολόγιο Διατροφής │ 5 «κόλπα» που ενισχύουν τον μεταβολισμό σου!

Ευχάριστα τα νέα φίλες και φίλοι μου! Υπάρχουν δοκιμασμένα και αξιόπιστα «κόλπα» – tips (που δεν θα διαταράξουν την καθημερινότητά σου) για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου και κατ’ επέκταση τις καύσεις σου, από το πρωί μέχρι το βράδυ!

Επωφελήσου από κάποιο ή και από τα 5 tips

Μην μένεις ακίνητη/ος!

Σηκωθείτε από καναπέδες, πολυθρόνες, ντιβανοκασέλες, τινάξου, στάσου, μάσησε τσίχλα! Αυτού του είδους οι δραστηριότητες που ονομάζονται NEAT (nonexercise activity thermogenesis) φαίνεται ότι βοηθούν στην επιπλέον καύση 300-2000 θερμίδων ημερησίως!

Γίνε οπαδός του πράσινου τσαγιού!

Έρευνες δείχνουν ότι το πράσινο τσάι μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό σου κατά 4-5% τοις εκατό. Μπορείς να πιείς και δεύτερη κούπα, έχει μόνο 2 θερμίδες ανά φλιτζάνι, χωρίς γλυκαντικές ουσίες φυσικά!

Πιες περισσότερο νερό!

Μια γερμανική μελέτη έδειξε ότι πίνοντας δύο ποτήρια νερό των 300ml, βελτιώνεται η καύση θερμίδων κατά 30% τοις εκατό μέσα σε δέκα λεπτά και το φαινόμενο αυτό κράτησε για παραπάνω από μία ώρα!

«Φούλαρε» με Βιταμίνη C!

Πρόσθεσε φρέσκο χυμό λεμονιού, στο τσάι ή στο νερό σου, ώστε να είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Ερευνητές στο Arizona State University βρήκαν, ότι οι άνθρωποι που δεν έπαιρναν αρκετή ποσότητα C μπορεί να έκαιγαν μέχρι και 25% τοις εκατό λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της γυμναστικής!

Γέλασε!

Μια κλασική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Obesity αποκάλυψε ότι το γέλιο προκαλεί μια μικρή αύξηση στην καύση των θερμίδων. Έκανα τους υπολογισμούς: Με 15Ꞌ λεπτά γέλιου μπορεί να «κάψεις» μέχρι 40 θερμίδες!