15Ιαν

από δευτέρα Δίαιτα! │ Όχι στις εξαντλητικές δίαιτες! Τα παραμύθια τέλος!

Είναι αλήθεια, ότι δεν υπάρχουν μαγικά χάπια και χρυσές συνταγές και καμία δίαιτα δεν μπορεί να μας αδυνατίσει, ως διά μαγείας…

Οι εξαντλητικές δίαιτες στις οποίες συχνά-πυκνά υποβάλλουμε τον εαυτό μας μόνο θετικά αποτελέσματα δεν μπορούν να φέρουν! Μια εξαντλητική δίαιτα, θα μας καταβάλει και θα μας αποτελειώσει, τον ήδη, ίσως κακό μεταβολισμό μας και θα μας δώσει την τελευταία ώθηση προς την επαναπρόσληψη των κιλών! Με τις εξαντλητικές δίαιτες έχουμε απώλεια μυϊκού ιστού, νερού και γλυκογόνου, τα οποία στην συνέχεια αντικαθίσταται από λιπώδη ιστό, εφόσον επαναπροσλάβουμε τα κιλά!

Συνεπώς, το λεγόμενο φαινόμενο “γιο- γιο” ίσως να μην είναι τόσο αθώο τελικά, όσο θέλουμε να πιστεύουμε! Κουράζει τον μεταβολισμό μας και μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κούραση του οργανισμού μας.

Τα συμπτώματα μιας εξαντλητικής διατροφής είναι: Η ατονία, το αίσθημα της εξάντλησης, οι εναλλαγές στη διάθεσή μας, πονοκέφαλοι και ημικρανίες, προβλήματα στον ύπνο, εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος!!!

Πιο συγκεκριμένα, οι δίαιτες πολύ χαμηλών θερμίδων μπορεί να είναι “βολικές” για κάποιους, αλλά συνήθως (σχεδόν πάντα)  αποτυγχάνουν!

Το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε είναι να ακολουθούμε δίαιτες χωρίς υπερβολές και υστερίες και να έχουμε υπομονή, ώστε να χάσουμε τα περιττά κιλά μας χωρίς αντίκτυπο στην υγεία μας!!!