09Ιαν

ιστορίες της Κουζίνας │ Αποστολή: Τα γιουβαρλάκια της γιαγιάς!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κιλό κιμά
2 φλιτζάνια του καφέ ρύζι καρολίνα
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
2 λεμόνια
Αλεύρι
Δυόσμο
Μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι

Πώς να τα φτιάξετε:

Ζυμώνουμε τα υλικά όλα μαζί (εκτός από το ελαιόλαδο) και πλάθουμε γιουβαρλάκια σε σχήμα μακρόστενο, όπως τα σουτζουκάκια. Τα αλευρώνουμε και τα βάζουμε στη σειρά σε ένα βαθύ ταψί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στα γιουβαρλάκια. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο νερό, το χυμό των λεμονιών και τα ψήνουμε στο φούρνο, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μείνουν μόνο με τη σάλτσα τους.

Καλή όρεξη!