ιστορίες της Κουζίνας | Πεντανόστιμη Βασιλόπιτα της «διαίτης»!
Υλικά που θα χρειαστείς (για περίπου 6 άτομα):
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. νιφάδες από βρώμη ή πίτουρο
1 πρέζα αλάτι
1½ κουταλάκι υγρό γλυκαντικό (σιρόπι)
2 κ.σ. ηλιέλαιο
1 βανίλια
Ξύσμα πορτοκαλιού (ένα κουτάλι της σούπας)
Ηλιέλαιο για το φορμάρισμα του ταψιού
Για γαρνίρισμα:
Ζάχαρη άχνη και 20 γρ. φιστίκια Αιγίνης
Πώς να τη φτιάξεις:
Καβουρδίζεις τα φιστίκια και τρίβεις ενώ διαλύεις το γλυκαντικό σε μισό ποτήρι νερό. Σε ένα μπολ, ρίχνεις όλα τα υλικά και τα ανακατεύεις με μια κουτάλα. Ανακατεύοντας, προσθέτεις το νερό με το γλυκαντικό.
Συμπληρώνεις λίγο-λίγο όσο νερό χρειάζεται για να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Ζεσταίνεις τον φούρνο και αφού αλείψεις το ταψί με ηλιέλαιο ρίχνεις τη ζύμη και ψήνεις τη βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45’ λεπτά.
Θερμίδες: Ένα κομμάτι (100 γρ.) αποδίδει 220 θερμίδες. Η ζάχαρη άχνη στην επιφάνεια της βασιλόπιτας δεν μπορεί να αντικατασταθεί από υποκατάστατα ζάχαρης γιατί η βασιλόπιτα θα γίνει πολύ γλυκιά. Μπορείς να την πασπαλίσεις με λίγα φυστίκια αιγίνης, να την στολίσεις με αποξηραμένα φρούτα ή με σταγόνες Light σοκολάτας.
Καλή επιτυχία και καλή Πρωτοχρονιά!
Social media