20Δεκ

ιστορίες της Κουζίνας | Τα πιο νόστιμα γεμιστά μελομακάρονα!

Υλικά που θα χρειαστείς:

600 γρ. σπορέλαιο

200 γρ. φρουκτόζη

1300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 ml χυμό πορτοκαλιού

1 κ.γ. κανέλλα

2-3 γαρύφαλλα

Ξύσμα από δύο πορτοκάλια,

2 κ.γ. σόδα

Χοντροκομμένη ψίχα καρυδιών & φουντουκιών

Για τη γέμιση:

40 γρ. τριμμένη καρυδόψιχα

2 κ.γ. μέλι

2 κ.γ. μπράντι

2 κ.γ. κουβερτούρα σε νιφάδες

Για το σιρόπι:

2 ποτήρια φρουκτόζη

1 ποτήρι νερό

3 κ.σ. μπράντι

2 κ.γ. μέλι,

Φλούδα λεμονιού

Πώς να τα φτιάξεις:

Χτύπα το λάδι με τη κανέλλα, τα γαρύφαλλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στη συνέχεια, λιώνεις τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνεις στο μείγμα  του λαδιού. Πρόσθεσε τη φρουκτόζη  και το αλεύρι. Ετοίμασε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά.

Πλάσε τη ζύμη αφού ανακατέψουμε όλα τα υλικά σε μελομακάρονα. Άνοιξε μια τρύπα στο κέντρο, βάλε μέσα λίγη γέμιση και κλείσε. Άλειψε με βούτυρο μια λαμαρίνα και ψήσε για 25’ λεπτά στους 180ο C. Τα αφήνεις να κρυώσουν. Ετοίμασε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά. Βάλε τα μελομακάρονα για 1’ λεπτό να βράσουν και με μια τρυπητή κουτάλα τα παίρνεις και τα τοποθετείς σε ένα δίσκο. Πασπάλισε με καρυδόψιχα και ψίχα φουντουκιού.

Καλή απόλαυση και καλές γιορτές!