20Σεπ

ώρα για Fίτνες │ 6 σημαντικές συμβουλές προπόνησης!

Υπάρχουν τόσες πολλές ασκήσεις για κάθε μέρος του σώματος που είναι δύσκολο να βρείτε ποιες θα σας δώσουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε 6 σημαντικές συμβουλές προπόνησης, μια για κάθε μυϊκή ομάδα που θα σας βοηθήσουν να γίνεται δυνατότερες, πιο γραμμωμένες και πιο fit.

1.Πλάτη

Οι έλξεις στην τροχαλία είναι μια από τις πιο κοινές ασκήσεις πλάτης αλλά συχνά εκτελούνται λάθος. Χρησιμοποιήστε μια τροχαλία η ένα μηχάνημα τροχαλίας και τράβηξε την μπάρα ή τις λαβές προς το στήθος, διασφαλίζοντας ότι κρατάτε το σώμα σας και την πλάτη ευθεία σε κάθε επανάληψη.

2.Πόδια

Υπάρχουν πολλά μηχανήματα για πόδια στα γυμναστήρια, αλλά μια από τις καλύτερες ασκήσεις είναι τα squats. Μπορούν να γίνουν με ελεύθερα βάρη η σε μηχάνημα smith, βεβαιωθείτε ότι κρατάτε τα πόδια σας ευθεία και τα δάχτυλα των ποδιών σας να κοιτάνε προς τα έξω. Χαμηλώστε μέχρι οι μηροί σας να είναι τουλάχιστον παράλληλοι με το έδαφος 90° και καθώς πιέζεται προς τα πάνω, πιέζεται τους γλουτούς και τους μηρούς σας.

3.Χέρια

Τις ασκήσεις των χεριών δεν τις συμπαθούν ιδιαίτερα οι γυναίκες, αλλά είναι χρήσιμες και δίνουν οπτικά καλό αποτέλεσμα και συμμετρία στο σώμα. Οι κάμψεις δικέφαλων είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ασκήσεις χεριών που υπάρχουν , ωστόσο είναι και εκείνες που χρησιμοποιούνται λιγότερο από γυναίκες. Για να αποκτήσετε την καλύτερη εμφάνιση και λεπτομέρειες στα χέρια σας μπορείτε να κάνετε 3 σετ των 15 επαναλήψεων κάμψεις δικέφαλων και μετά εκτάσεις τρικέφαλων. Έτσι θα έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα στα χέρια σας.

4.Ώμοι

Οι ασκήσεις για ώμους είναι σημαντικές γιατί καταπονούνται καθημερινά από τις δουλειές που κάνουμε και επίσης οι καλλίγραμμοι ώμοι τονίζουν και την πλάτη. Η πλαγιές άρσεις με αλτήρες ή σε μηχάνημα είναι πιο αποδοτικές. Ξεκινήστε με ελαφριά βάρη και σηκώστε τους αλτήρες ή τις λαβες με σταθερό ρυθμό και αυστηρή τεχνική.

5.Ραχιαίοι

Οι ραχιαίοι μύες στηρίζουν τεράστιο βάρος και φυσικά καταπονούνται και πολύ. Έχουν την τάση να βραχύνουν και η διάταση τους είναι απαραίτητη ,διαφορετικά παρατηρείται κακός συντονισμός με τους κοιλιακούς και αδυναμία εκτέλεσης απλών κινήσεων. Μπορείτε να γυμνάσετε τους ραχιαίους σας σε πάγκο η και στο πάτωμα, κάντε 4-5 σετ των 12 επαναλήψεων.

6.Κοιλιακοί

Όταν πρόκειται να γυμνάσετε τους κοιλιακούς σας, οπωσδήποτε δοκιμάστε ένα κύκλο τριών ασκήσεων. Πρώτη άσκηση, ροκανίσματα σε μπάλα ασκήσεων η σε πάγκο. Δεύτερη άσκηση, άρσεις ποδιών στο πάγκο ή σε μονόζυγο και Τρίτη άσκηση, ποδηλασία από ξαπλωτή θέση σε πάγκο, σε όλες τις ασκήσεις κάνετε 4 σετ των 15 επαναλήψεων.

Αν ακολουθήσετε αυτές τις απλές συμβουλές θα έχετε πολύ καλά αποτελέσματα και σε μικρό χρονικό διάστημα!

Γεώργιος Κουρλιάς

Fitness & Personal Trainer