ιστορίες της Κουζίνας | Πεντανόστιμα μεθυσμένα τρουφάκια!
Υλικά που θα χρειαστείς:
Για τα τρουφάκια:
1 κουτί μπύρα 330 ml
660 ml καλαμποκέλαιο (μπορείς να το μετρήσεις στο κουτάκι της μπύρας)
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 φακελάκια καρύδα τριμμένη
Για το σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
1 φλούδα λεμόνι
Πώς να τα φτιάξεις:
Για τα τρουφάκια:
Ανακατεύεις όλα τα υλικά- εκτός από το τρίμμα καρύδας- σε ένα μπολ, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Πλάθεις μικρά μπαλάκια με τα χέρια σου και τα τοποθετείς σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για ½ περίπου ώρα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Για το σιρόπι:
Βράζεις σε μία κατσαρόλα τα υλικά σου, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να κοχλάζει. Το κατεβάζεις απ΄ τη φωτιά και φροντίζεις να διατηρηθεί καυτό. Βγάζεις τα μεθυσμένα απ΄ το φούρνο και τ’ αφήνεις να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν καλά, τα ρίχνεις μέσα στο καυτό σιρόπι και τα αφήνεις το πολύ 1′ λεπτό. Αδειάζεις τα φακελάκια καρύδας σ’ ένα μπολ και «πανάρεις» τα μεθυσμένα. Ότι περισσέψει από την τριμμένη καρύδα, μπορείς να το πασπαλίσεις πάνω απ΄τα μεθυσμένα σου!
Καλή απόλαυση!
Social media