20Μαΐ

ιστορίες της Κουζίνας | Σολομός σκορδάτος στον φούρνο!

Υλικά που θα χρειαστείς (Για 6 άτομα):

700 γρ. σολομό
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένος
5 φέτες λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας κάρυ (σε σκόνη)
Αλάτι
Φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Πώς να τον φτιάξεις:

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 200C.

  2. Τοποθέτησε τον σολομό επάνω σε αλουμινόχαρτο.

  3. Πασπάλισε τον με αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, κάρυ, άνηθο και τα κρεμμύδια.

  4. Τοποθέτησε τις φέτες λεμονιού πάνω στο σολομό.

  5. Σκέπασε το σολομό με ένα άλλο κομμάτι αλουμινόχαρτου.

  6. Βάλε τα κομμάτια αλουμινόχαρτου με το σολομό σε ένα ταψί.

  7. Άφησε το σολομό για 20-30 λεπτά στο φούρνο.

  8. Σέρβιρε.

Καλή όρεξη!

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Μερίδα: 1/6 Συνταγής
Θερμίδες: 170 kcal
Πρωτεΐνη: 24 γρ.
Υδατάνθρακες: 2 γρ.
Λίπος: 7 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0,6 γρ.




 

 

 

 

Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email