14Μαΐ

Στην δουλειά με το ποδήλατο; 8 συμβουλές για πιο «smooth ride»!

Όλο και πιο πολλοί επιλέγουν το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους. Είναι πιο fun, γυμνάζει και σίγουρα μειώνει κατά πολύ τα έξοδα μετακίνησης!

Αν αποφάσισες πως από αύριο το πρωί -άντε από Δευτέρα- θα ξεκινήσεις να πηγαίνεις στην δουλειά με το ποδήλατο, παρακάτω μερικά tips που θα κάνουν την διαδρομή σας smooth και fun!

  1. Σχεδίασε από πριν ποια διαδρομή θα ακολουθήσεις

Καλό είναι να επιλέγεις παράπλευρους δρόμους και όχι πολυσύχναστες λεωφόρους. Ακόμα καλύτερα αν μέσα στο σκ κάνεις ένα test drive τη διαδρομή που έχεις επιλέξει.

  1. Τσέκαρε αν το ποδήλατό σου είναι σωστά ρυθμισμένο

Λάδια αλυσίδας, αέρα στα λάστιχα, ύψος σέλας/τιμονιού, φρένα. Τσέκαρέ τα απο πριν για να μην έχεις απρόοπτα στον δρόμο.

  1. Συγκέντρωσε τον απαραίτητο εξοπλισμό

Δεν χρειάζονται όλα αυτά τα fancy αξεσουάρ που διαφημίζονται. Χρειάζεσαι λίγα και καλά! Κράνος, κλειδαριά, μπροστινό και πίσω φως και προειδοποιητικό κουδουνάκι είναι τα βασικά! Γάντια και αδιάβροχο είναι επίσης μια καλή αγορά αν μένετε σε περιοχές που βρέχει συχνά!

  1. Ψάξε αν υπάρχει parking ποδηλάτων κοντά στη δουλειά σου

Σίγουρα δεν θέλεις να φτάσεις στο γραφείο και να ψάχνεις να δεις τι θα κάνεις το ποδήλατό σου. Δες αν υπάρχει εκεί γύρω ασφαλές μέρος να το κλειδώσεις.

  1. Βρες ενα bike buddy

Ρώτα στην δουλειά σου αν πηγαίνει και κάποιος άλλος με το ποδήλατο. Αν ακολουθείτε την ίδια διαδρομή κιόλας, θα είναι πιο fun (εκτός αν είναι το αφεντικό)

  1. Οργάνωσε την γκαρνταρόμπα σου

Αν σκοπεύεις να φοράς ποδηλατικά ρούχα, ένα backpack είναι απαραίτητο. για να βάλεις τα ρούχα του γραφείου, το laptop κλπ

  1. Ακολούθησε τους κανονισμούς ασφαλείας

Αν έχεις καιρό να ανέβεις σε ποδήλατο, καλό είναι να κάνεις μερικές βόλτες πριν, για έχεις μια ιδέα τι παίζει στον δρόμο και για την συμπεριφορά πεζών, οχημάτων και άλλων ποδηλάτων.

  1. ENJOY THE RIDE!

Ναι οκ, πας για δουλειά! Απόλαυσε όμως τη διαδρομή, χαλάρωσε και enjoy the ride!

Any more tips?…..

Πηγή: http://www.thegreatboarders.grShare This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email