ιστορίες της Κουζίνας │ Αυγόπιτα με φύλλο κανταΐφι
Οδηγίες παρασκευής:
Ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι με τα χέρια μας και το χωρίζουμε το στη μέση.
Ανακατεύουμε τα τυριά με τον ξερό άνηθο σε ένα μεγάλο μπολ
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα ‘’Ηπειρώτικα αυγά αχυρώνα με καλαμπόκι’’ μαζί με το γάλα και το πιπέρι
Βάζουμε όλο το βούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων ώστε να λιώσει
Βουτυρώνουμε καλά το ταψί (32 εκ. διάμετρος) και απλώνουμε το μισό φύλλο κανταΐφι στο πάτο του. Ψεκάζουμε το φύλλο κανταΐφι με το μισό βούτυρο
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο ταψί το μείγμα των τυριών
Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο και ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο
Περιχύνουμε επάνω στο φύλλο κανταΐφι το μπολ με το μείγμα από τα ‘’Ηπειρώτικα αυγά αχυρώνα με καλαμπόκι’’, το γάλα και το πιπέρι
Αφήνουμε την πίτα για 30’ λεπτά ώστε να απορροφήσει τα υγρά και να αφρατέψει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο για 20’ λεπτά στους 180°C βαθμούς
Στη συνέχεια ψήνουμε 30’ λεπτά στους 150°C με την πίτα σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο, μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη (περίπου) 30’ λεπτά στους 180°C ή έως ότου ροδοκοκκινίσει.
Όταν την βγάλουμε από τον φούρνο την αφήνουμε για 10-15’ λεπτά και μετά κόβουμε να σερβίρουμε!
Υλικά:
8 Ηπειρώτικα αυγά αχυρώνα με καλαμπόκι
1 συσκευασία φύλλο κανταΐφι (450 g)
300 γρ. κίτρινο τυρί light (τριμμένο)
300 γρ. τυρί ρεγκάτο light (τριμμένο)
500 ml γάλα φρέσκο ελαφρύ 1,5%
120 γρ. βούτυρο
30 γρ. βούτυρο (για να αλείψουμε το ταψί)
½ κ.γ. δυόσμο ξερό
Πιπέρι
Διατροφικές πληροφορίες: (1/12 συνταγής)
- Θερμίδες/Ενέργεια: 420 kcal
- Υδατάνθρακες: 26 γρ.
- Πρωτεΐνη: 26 γρ.
- Λιπαρά: 23 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 13 γρ.
Social media