09Μαρ

από δευτέρα Δίαιτα! │ Συνδυασμοί τροφών για εξασφαλισμένο αδυνάτισμα!

Πάρε τα καλύτερα στοιχεία απ’ όλες τις διατροφές και χάσε τα κιλά που σε ταλαιπωρούν εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά!

Μια καλή αρχή είναι η μείωση των βλαβερών υδατανθράκων και η αύξηση της πρωτεΐνης. Ο περιορισμός των βλαβερών υδατανθράκων βοηθά στην αποφυγή της κόπωσης και της κακής διάθεσης, που συνοδεύουν τις δίαιτες χωρίς αυτούς. Καταναλώνοντας ακατέργαστους υδατάνθρακες μπορείτε να έχετε καλύτερο έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και κατά συνέπεια της ινσουλίνης.

Στη πραγματικότητα, η δίαιτα η οποία περιέχει περιορισμένους υδατάνθρακες δεν είναι κάτι καινούργιο στη διατροφολογία. Αναλύοντας την παραδοσιακή Ελληνική διατροφή βλέπουμε ότι μόνο το 40% των θερμίδων προέρχονται από υδατάνθρακες σε σχέση με το συνιστώμενο 60%. Έχοντας λοιπόν ως πρότυπο τον Ελληνικό τρόπο διατροφής, προτείνουμε ένα συνδυασμό τροφών που θα βοηθήσει να χάσετε λίπος χωρίς στερήσεις.

Τυπικά στοιχεία, που θα βοηθήσουν να οργανώσετε το διατροφολόγιο σας σωστά

Η μείωση των υδατανθράκων βοηθά στην απώλεια βάρους, ωστόσο ο πλήρης αποκλεισμός τους είναι βλαβερός για την υγεία, γι’ αυτό προτιμήστε τους υδατάνθρακες, που μπορείτε να τρώτε στις σωστές ποσότητες. Επιπλέον, η λήψη πρωτεϊνών οδηγεί σε κορεσμό και κόβει την πείνα. Μειώστε τα κορεσμένα λιπαρά.

Συμπεριλάβετε φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας καθώς όχι μόνο περιέχουν πολύτιμα διατροφικά στοιχεία, αλλά έχει αποδειχθεί ότι η μορφή ασβεστίου που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά βοηθά στην απώλεια βάρους.

Η πρωτεΐνη αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την απώλεια του παραπανίσιου βάρους. Ωστόσο, πολλές πρωτεϊνικές δίαιτες προτείνουν πηγές πρωτεϊνών, που είναι πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά, αυτά δηλαδή που αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερόλης και κατά συνέπεια και τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Διάλεξε υγιεινές πηγές πρωτεΐνης!

Ψάρια και θαλασσινά: Είναι από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης, γιατί συνήθως είναι χαμηλά σε λιπαρά. Τα ψάρια του κρύου νερού, όπως ο σολομός, περιέχουν περισσότερα λιπαρά, αλλά το λίπος τους είναι ωφέλιμο.

Άσπρο κρέας πουλερικών: Αποτελεί άριστη πηγή πρωτεΐνης. Αποφύγετε τα σκούρα κομμάτια του κοτόπουλου καθώς και την πέτσα, τα οποία είναι γεμάτα λίπος.

Γαλακτοκομικά: Πηγή ασβεστίου και, όπως και το άσπρο κρέας, αλλά και σημαντική πηγή πρωτεΐνης.

Αυγά Τα αυγά είναι από τις σημαντικότερες πηγές πρωτεΐνης. Σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία, άτομα χωρίς προβλήματα υγείας μπορούν να καταναλώνουν ένα την ημέρα.

Όσπρια: Το ήξερες ότι μισό φλιτζάνι όσπρια περιέχει την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης με 100 γραμμάρια μοσχαριού; Επιπλέον είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες. Είναι η κύρια πηγή καλών πρωτεϊνών αλλά και καλών υδατανθράκων, γι’ αυτό και θεωρείται πλήρης τροφή.

Άπαχος κιμάς: Περιέχει μόνο 1 γραμμάριο παραπάνω κορεσμένο λίπος από το στήθος κοτόπουλου. Επιπλέον το μοσχάρι είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου, ψευδαργύρου και Β12.

Κριθαρένια παξιμάδια: Είναι νόστιμα και χορταίνουν, περιέχουν διαλυτές φυτικές ίνες από το κριθάρι, που χαμηλώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης. Βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχουν λάδι.

Ψωμί ολικής αλέσεως: Υπάρχουν πολλά ψωμιά που αναφέρονται ως ολικής αλέσεως, αλλά δεν είναι. Πρέπει να περιέχουν τουλάχιστον 2 γραμμάρια φυτικών ινών ανά φέτα.

Νιφάδες βρώμης: Ιδανικές για πρωινό, πλούσιες σε διαλυτές φυτικές ίνες. Σε διατηρούν χορτάτο και γεμάτο ενέργεια για τη δύσκολη μέρα σου.

Κατανάλωσε τα ιδανικά λιπαρά!

Τα μόνα λιπαρά που μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας είναι τα μονοακόρεστα (ελαιόλαδο, ξηροί καρποί, αβοκάντο). Έρευνες δείχνουν ότι άτομα που καταναλώνουν πολλά κορεσμένα λιπαρά έχουν περισσότερο λίπος συγκεντρωμένο στην περιοχή της κοιλιάς.