06Φεβ

ιστορίες της Κουζίνας │ Πεντανόστιμα κεφτεδάκια τόνου!

Υλικά που θα χρειαστείς:

3 πατάτες βρασμένες

2 κονσέρβες τόνου σε νερό

1 φλ. καλαμπόκι

Μαϊντανός ψιλοκομμένος

4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες

1 αυγό

2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Αλάτι

Πιπέρι

Αλεύρι

Ηλιέλαιο

Για τη σως:

1 κεσεδάκι γιαούρτι
1/2 σπιτικός ζωμός λαχανικών

Πώς να τα φτιάξεις:

Λιώνουμε τις πατάτες, προσθέτουμε τον τόνο, το καλαμπόκι, το αυγό, τα κρεμμυδάκια και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά και εάν χρειάζεται προσθέτουμε την φρυγανιά αρχικά τη μισή και αν χρειάζεται όλη. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα κυλάμε σε αλεύρι και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον σπιτικό ζωμό και σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σως.

Καλή όρεξη!