19Νοέ

ιστορίες της Κουζίνας | Dip φέτας με λιαστή ντομάτα και σκόρδο!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

200 gr φέτα, κομμένη σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου ​​βασιλικού
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου ​​μαϊντανού
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Πώς να το φτιάξεις:

Τοποθετήστε τους κύβους της  φέτας σε μικρό ρηχό πιάτο. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το σκόρδο, τις ντομάτες, το βασιλικό, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε με το ελαιόλαδο. Χύστε το μίγμα πάνω από το τυρί. Μαρινάρετε 2 ώρες στο ψυγείο, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σερβίρετε με κράκερ!

Διατροφικές πληροφορίες: 1 μερίδα

Θερμίδες: 170
Θερμίδες από το λίπος: 140
Ολικό λίπος: 16g
Κορεσμένο λίπος: 6g
Ακόρεστα λίπη: 0g
Χοληστερόλη: 25mg
Νάτριο: 400mg
Σύνολο Υδατάνθρακες: 2g
Φυτικές ίνες: 0g
Σάκχαρα: 2g
Πρωτεΐνη: 4g

% Ημερήσια Αξία *: Βιταμίνη Α 6%, Βιταμίνη C 8%, Ασβέστιο 15%, Σίδηρο 2%.

* Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε δίαιτα 2.000 θερμίδων.



Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email