27Οκτ

φουντ Μπλόγκερ | Τα πολύτιμα οφέλη του τσαγιού στην υγεία!

Έρευνες που έχουν ολοκληρωθεί συνιστούν ότι πίνοντας τέσσερα φλιτζάνια τσάι την ημέρα, προσφέρουμε στον οργανισμό μας σημαντικά οφέλη για την υγεία. Εκτός από τις ευεργετικές ιδιότητες των φλαβονοειδών που περιέχει το τσάι, περιέχει επίσης τέσσερα ιχνοστοιχεία απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Κάλιο

Ένα φλιτζάνι τσάι περιέχει 32mg περίπου καλίου, το οποίο είναι σημαντικό για την ρύθμιση των υγρών αλλά και τη σωστή λειτουργία των κυττάρων, καθώς επίσης των νεύρων και των ιστών. Έρευνες συνιστούν ότι το κάλιο συμβάλλει στη μείωση της υπέρτασης.

Μαγγάνιο

Το μαγγάνιο είναι ένα πολύτιμο ιχνοστοιχείο διότι είναι απαραίτητο για τη λειτουργία ορισμένων ενζύμων. Επίσης, είναι σημαντικό για τα οστά και τους χόνδρους ενώ βοηθά στην πρόληψη και τον έλεγχο της οστεοπόρωσης και της οστεοαρθρίτιδας.

Β2 (Ριβοφλαβίνη)

Η ριβοφλαβίνη, είναι απαραίτητη για τον μεταβολισμό των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και των λιπών, απελευθερώνοντας ενέργεια. Επίσης, είναι υπεύθυνη για την δημιουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων και έχει συνδεθεί με την κυτταρική αναπνοή, την λειτουργία του θυρεοειδή αδένα και με την υγεία των μαλλιών και νυχιών.

Νιασίνη

Γνωστή και ως βιταμίνη Β3, παίζει βασικό ρόλο στον ενεργειακό μεταβολισμό και στην απελευθέρωσή της σε ιστούς και κύτταρα.