22Οκτ

ιστορίες της Κουζίνας │ Πεντανόστιμη λεμονόπιτα «από λεμόνια»!

Τι Θέτε; Λεμονόπιτα Θέτε; Από λεμόνια; Ορίστε… πάρτε την συνταγή!

Υλικά που θα χρειαστείς: (Για 4-6 άτομα)

Για τη βάση:
1 πακέτο μπισκότα ολικής άλεσης τύπου digestive

60 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση:
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα

4 κρόκους αυγών

Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

Για τη μαρέγκα:
4 ασπράδια αυγών

60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Πώς να την φτιάξεις:

Για τη βάση:
Στο μπλέντερ χτυπάς τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Διαλέγεις μια ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ. Στη συνέχεια απλώνεις τα θρυμματισμένα μπισκότα μέσα στην ταρτιέρα και τα ανακατεύεις μαζί με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνεις τη βάση σε όλη την επιφάνεια της ταρτιέρας και αποθηκεύεις στο ψυγείο.

Για τη γέμιση:
Στο κάδο του μίξερ ρίχνεις το ζαχαρούχο μαζί με τους κρόκους και χτυπάς στη δυνατή σκάλα για 2′ λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτεις το ξύσμα μαζί με το χυμό και ανακατεύεις για άλλο 1′ λεπτό. Αδειάζεις το μείγμα μέσα στη ταρτιέρα και τo βάζεις στο φούρνο για ψήσιμο στους 180 βαθμούς για 20′ λεπτά.

Για τη μαρέγκα:
Στο κάδο του μίξερ ρίχνεις τα ασπράδια και τα χτυπάς για 5′ λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτεις σιγά-σιγά τη ζάχαρη και ανακατεύεις σε δυνατή σκάλα για άλλα 5′ λεπτά ακόμα μέχρι η μαρέγκα γίνει σταθερή και γυαλιστερή. Έπειτα βγάζεις από το φούρνο τη λεμονόπιτα και απλώνεις από πάνω τη μαρέγκα, την ξανά βάζεις στο φούρνο και ψήνεις μέχρι η μαρέγκα να πάρει λίγο χρώμα για περίπου 10′ λεπτά.

Καλή απόλαυση!



Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email